De bij staat in de aandacht. We krijgen berichten uit de media dat het slecht gaat met de bij. Verhalen over verdwijnziekte en wintersterfte doen de ronde. Gaat het inderdaad slecht met de bij? Wat zijn de oorzaken hiervan? Wat betekent dit voor voor de mens?

Ik neem jullie me naar de fascinerende wereld van de bijenkorf. Ontdek haar pracht, harmonie en reinheid. Ervaar zintuigelijk haar geur, smaak, geluid. Zie haar functie als spiegel voor de mens.

In deze 2,5 uur durende workshop laat je proeven, horen en ruiken aan de basisprincipes van de bij. We behandelen

De facinerende wereld van de bijen
De wereld van de bij door onze zintuigen
De kracht van je eigen bewustwording met zoemen en de “bee breath”
★ In het eerste gedeelte zullen we de basiskennis bloemetje&bijtje-biologie doornemen en licht laten schijnen op het donker van de bijenkast. Hierna zullen we ingaan op de relatie tussen de bij en de mens en op de waardevolle producten die bijen naast honing leveren.

★ In de pauze mogen jullie verschillende soorten honing(producten) ervaren, ook is er een blinde test: wie kan euroshopper honing van ambachtelijke Nederlandse honing onderscheiden?

★In het tweede gedeelte zullen we naar de rol van de bij als spiegel voor de mens kijken. Wat laten de bijen en de bijensterfte zien aan de mens? Wat kunnen we van de manier waarop bijen met elkaar omgaan leren?

Jullie zijn alle van harte welkom bij deze workshop! Bee Aware of the Bees! Na afloop krijgen jullie een mooi bijenlichtpuntje mee

Je host, Josien

Praktische info
Tijd: Maandag 22 September, open vanaf 19:30, start 20:00.
Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht
Taal: Nederlands